یاد استاد
ستاره شرق، حسین کیخسروی:

اول مهرماه سال ۱۳۸۰ در مقطع کارشناسی ارشد، رشتهی ادبیات فارسی قبول شدم. خیلی هیجان داشتم که با شخص بزرگی به نام دکتر سیدمحمد علوی مقدم درس خواهم داشت؛ کسی که بارها نامش را شنیده و کتابهایش را در دورهی کارشناسی خوانده بودم. اولین جلسهی درس شروع شد و من که برای شنیدن صدا و دیدن چهرهی ایشان لحظهشماری کرده بودم، سراپای وجودم چشم و گوش شده بود اما بنیهی علمی خود را در حد شاگردی ایشان ندیدم، برای همین بهترین راه برای نزدیک شدن به وی تلاش و کسب علم بود.
طاعت از دست نیاید گنهی باید کرد
در دل دوست به هر حیله رهی باید کرد
لطف خداوند شامل حالم شد و همراه سه تن از همکلاسیهایم به آپارتمان ایشان راه پیدا کردیم؛ دکتر علوی مقدم هر دو هفته ۴ روز برای تدریس به سبزوار میآمدند و در آپارتمان خودشان اقامت داشتند.
پس از مدتی رابطهی ما از حالت استاد و شاگردی تجاوز کرد و ایشان شمس تبریزی من شدند؛ بهطوریکه تا آخرین لحظهی حیات ایشان، رابطهی مرید و مرادی ما ادامه داشت. پیوسته میفرمودند که یکی از آرزوهای من قبولی شما در دورهی دکتری است و من نیز تمام تلاش خود را متمرکز نمودم تا بتوانم به آرزوی ایشان جامهی عمل بپوسانم.
در ابتدای آشنایی متوجه شدم که بزرگترین دغدغهی ایشان انتقال کتابخانهی تخصصی خود به شهرستان سبزوار و گرفتن مجوز دورهی دکتری ادبیات فارسی در دو دانشگاه: حکیم سبزواری و دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار است؛ برای همین با مشورت و همکاری دکتر مِهیار علوی مقدم، فرزند ایشان، همهی تلاشم را برای انتقال کتابخانه معطوف داشتم تا اینکه در سال ۱۳۸۶ کتابخانه به سبزوار منتقل شد و بهصورت موقت در ملک شخصی ایشان در امیرکبیر ۱۸ استقرار یافت.
خوشبختانه با همت ایشان و پیگیریهای مسئولان دانشگاه حکیم و دانشگاه آزاد سبزوار، مقطع دکتری در این دو دانشگاه دایر گردید و آرزوی دیرینهی دکتر علوی مقدم نیز برآورده گردید.
در سال ۱۳۸۷ با هزینهی خود ایشان ملکی در خیابان سهراب از یکی از اقوام دکتر علوی مقدم خریداری و با تغییر کاربری به کتابخانه تبدیل گردید و کتابخانه به محل جدید انتقالیافته و با نام پژوهشکده و کتابخانهی تخصصی دکتر علوی مقدم به کار خود ادامه داد؛ چراکه ایشان به جنبهی پژوهشی کتابخانه اهمیت بیشتری میدادند. در حال حاضر روزانه پژوهشگران، محققان، دانشجویان دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاهها، طلاب حوزهی علمیه و دانش آموزان برای امور پژوهشی خود به کتابخانه مراجعه مینمایند و از کتب کمنظیر و گاهی بینظیر این مکان استفاده مینمایند.
مدیریت افتخاری کتابخانه از بدو تأسیس با اینجانب بوده و همهی تلاش خود را در جهت ارتقای سطح کمی و کیفی آن مبذول داشتهام.در اینجا لازم است از زحمات بیدریغ خانم قهرمان پور و خانم علیآبادی، کتابداران باتجربه و دلسوز این کتابخانه صمیمانه قدردانی نمایم.
اولین و مهمترین توصیه و وصیت این استاد عشق، توجه به کتابخانه و ارتقای آن و تهیهی جدیدترین کتابها و بهروزرسانی آن بود و مبلغ قابلتوجهی که از سالها معلمی خود اندوخته بودند، همه را به این مهم اختصاص دادهاند.
اکنونکه به همت اعضای محترم شورای شهر سبزوار و شهردار دلسوز شهرمان جناب آقای کوشکی و دیگر مسئولان شهرستان سبزوار، محل آرامگاه این بزرگمرد پهنهی ادب و اخلاق، باغ ایرانیان تعیین گردید تا در کنار زنده کنندهی زبان پارسی، فردوسی ستُرگ و پدر نثر فارسی، بیهقی امین، آرام گیرد، باهمت این عزیزان زمینی به مساحت حدود ۷۰۰ مترمربع اختصاصیافته تا با هزینهی خانوادهی دکتر علوی مقدم به آرامگاه، کتابخانه، پژوهشکده و فرهنگسرای دکتر علوی مقدم تبدیل گردد.
این حقیر نیز بر اساس قولی که به ایشان دادهام و همچنین به جهت ادای دین حق شاگردی، تمام تلاش خود را به این امر معطوف خواهم کرد تا مکانی درخور شأن و منزلت این چهرهی ماندگار قلبها احداث گردد تا به قول بیهقی ما نیز قدر این نعمت که یافتیم لختی گزارده باشیم.
- منتشر شده در شماره ۱۳۵ هفته نامه ستاره شرق
برچسب ها :حسین کیخسروی ، دانشگاه حکیم سبزواری ، دکتر علوی مقدم ، ستاره شرق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰