کد خبر : 30634
دیدگاه‌ها برای تدبیرِ بی‌کران بسته هستند
تاریخ انتشار : دوشنبه 2 اسفند 1400 - 11:10
-

تدبیرِ بی‌کران

وضعیت جدید مدارس استان و چند سوال در این مورد

سبزواریان

چند سؤال پیرامون وضعیت مصوب در مورد مدارس استان:

خبری از قول شوشتری سرپرست جدید اداره‌کل آموزش‌وپرورش منتشر شد که در آن وضعیت مدارس از سوم اسفندماه بر مبنای مصوبۀ ستاد کرونا تشریح شده است. این مصوبات به‌قدری عجیب است که بحث‌های زیادی را در بستر فضای مجازی ایجاد کرده است. از چند زاویه می‌توان تدبیرِ مدیرانی که چنین مصوبه‌ای را ارائه کرده‌اند، مورد سؤال قرار داد:

۱) آغاز شرایط جدید از سه‌شنبه سوم اسفند اعلام شده است! چرا سه‌شنبه؟ مشخص نیست. چرا سوم اسفند؟ مشخص نیست. روزی که نه اول ماه است و نه اول هفته که برنامه‌ریزی‌ها بر اساس آن انجام شود! طبیعتاً مدارس، برنامۀ این هفتۀ خود را بر اساس مصوبات قبلی چیده‌اند و این‌که در میانِ هفته ـ و در روزی که نه اول است، نه آخر و نه هیچ‌چیز دیگری ـ برنامۀ خود را تغییر دهند، فقط باعث بی‌نظمی خواهد شد.

۲) بر اساس این مصوبه مدارس روستایی و عشایری به‌طور کامل در تمام رنگ‌بندی‌ها بازگشایی می‌شوند. این انحصار به چه معناست؟ جان و سلامتی دانش‌آموزان و خانواده‌های روستایی و عشایری، ارزش متفاوتی با دانش‌آموزان شهری دارد؟ در مدارسی که هم سطح بهداشت پایین‌تر است و هم امکانات درمانیِ منطقه کمتر، بازگشایی و ارسال معلمانی که عموماً از جمعیت‌های بزرگ‌تر به آن منطقه می‌روند، آیا چیزی جز دامن زدن به اپیدمی است؟

۳) اعلام شده مدارس نهم و دوازدهم به دلیل نهایی بودنِ امتحانات به شکل حضوری برگزار شوند. اولاً به نظر می‌رسد مدیران تصمیم‌گیر، به شکل افراطی روی تأثیرگذاری آموزش در مدارس حساب بازکرده‌اند! به همین دلیل تصور می‌کنند یک هفته بازگشایی زودتر این دو پایه، می‌تواند تأثیر خاصی روی نتایج امتحان نهایی بگذارد! حال‌آنکه همه می‌دانیم دانش‌آموزان بعد از دوازده سال آموزش مداومِ هرروزه، از صبح زود تا ۲ بعدازظهر، وقتی وارد جامعه می‌شوند در دروس و دانش‌هایی چون زبان فارسی، ریاضی، زبان انگلیسی و … چه سطحی از دانش را دارند؟! کافی است دانش‌آموزی که ۶ سال زبان انگلیسی را در مدارس خوانده با کسی که ۶ ماه کلاس اینستاگرامی زبان را خصوصی گذرانده مقایسه کنیم تا دستمان بیاید یک هفته آموزشِ حضوری، چقدر می‌تواند تأثیر بگذارد!

نکتۀ دیگر اینکه، درصد زیادی از معلمان و دبیران در محل مدرسه سکونت ندارند و رفت‌وآمد می‌کنند. آیا منطقی است که معلمی با دو ساعت درس با کلاس مثلاً نهم یا دوازدهم، مسیری مثلاً یک‌ساعته را برود و برگردد؟ کلاس‌های دیگر پایه‌ها را در آن روز چه کند در همین فاصله؟ در مسیر، تدریس غیرحضوری و آنلاین داشته باشد؟ چه تدبیری پشت این مصوبه هست؟

۴) تأکید شده دستورالعمل‌ها باید به شکل سخت‌گیرانه‌ای رعایت شوند. این بند نیاز به توضیح ندارد و تقریباً همۀ مردم استان از امکانات مدارس ـ به‌خصوص مناطق روستایی ـ برای رعایت دستورالعمل‌ها آگاه هستند. این بند را می‌توانیم یک شوخیِ تکراری در نظر بگیریم!

۵) یک هفته است دروس کارگاهی به‌صورت حضوری برگزار می‌شوند و در این مصوبه هم به تداوم این امر تأکید شده است. ضمن آنکه بازهم باید یادآوری کنیم که میزان تأثیر این آموزش‌ها چقدر است که سلامت جامعه لازم است به خطر بیفتد؟ به این نکته هم توجه کنیم که رعایت کردن نظم کلاس‌های نظری و کارگاهی در یک هنرستان، با این مصوبه به یک معضل تبدیل خواهد شد. دانش‌آموز ساعت اول و چهارم درس کارگاهی دارد و دو ساعت وسط درس نظری! چه تدبیری برای او و معلمان اندیشیده شده است؟
در مجموع این مصوبه بیشتر به اعلام حضور مدیر جدید شبیه است تا یک برنامۀ مشخص دارای قابلیت اجرایی.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.