کد خبر : 23605
دیدگاه‌ها برای زنگ بیهقی در مدارس سبزوار نواخته شد بسته هستند
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1 آبان 1398 - 10:27
-

زنگ بیهقی در مدارس سبزوار نواخته شد

ایرنا زنگ بیهقی هم‌زمان با مراسم بزرگداشت ابوالفضل بیهقی مورخ و ادیب سبزواری در مدارس این شهرستان نواخته شد. رئیس آموزش‌وپرورش سبزوار در آئین نواختن زنگ بیهقی در دبیرستان فرهنگیان این شهرستان گفت: ابوالفضل بیهقی ادیبی برجسته و مورخی نامدار بود که می‌توان از وی به‌عنوان پدر نثر فارسی یاد کرد. حسن محرابی افزود: ابوالفضل بیهقی

ایرنا

زنگ بیهقی هم‌زمان با مراسم بزرگداشت ابوالفضل بیهقی مورخ و ادیب سبزواری در مدارس این شهرستان نواخته شد.

رئیس آموزش‌وپرورش سبزوار در آئین نواختن زنگ بیهقی در دبیرستان فرهنگیان این شهرستان گفت: ابوالفضل بیهقی ادیبی برجسته و مورخی نامدار بود که می‌توان از وی به‌عنوان پدر نثر فارسی یاد کرد.

حسن محرابی افزود: ابوالفضل بیهقی از مشاهیری است که به ما هویت داده و کتابش جایگاه خاصی در معارف روزگار داشته و شخصیت و گفتار او بر توسعه فرهنگی کشور مؤثر بوده است.

وی ادامه داد: بیهقی شخصیتی است که وجه مشترک کشورهای فارسی‌زبان است و او با کتابت تاریخ بیهقی، پیوند ملت‌های منطقه را استوار کرده است. 

رئیس آموزش‌وپرورش سبزوار گفت: برگزاری آیین بزرگداشت مفاخر و بزرگان علم و ادب ایران پیوند نسل جوان را با زبان، فرهنگ و هویت ملی بیشتر می‌کند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سبزوار نیز در این مراسم گفت: همایش علمی بزرگداشت بیهقی امروز با حضور استادان زبان و ادبیات فارسی و قائم‌مقام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار می‌شود.

رضا شجاع مقدم افزود: همچنین مراسم بیهقی خوانی و گردهمایی در زادگاه بیهقی یعنی روستای حارث‌آباد از توابع بخش مرکزی سبزوار از دیگر برنامه‌های همایش ابوالفضل بیهقی است.

وی ادامه داد: نهمین آیین بزرگداشت ابوالفضل بیهقی با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای اسلامی شهر و شهرداری، دانشگاه‌ها و  اداره آموزش‌وپرورش سبزوار برگزار می‌شود.

ابوالفضل بیهقی تاریخ‌نگار قرن پنجم هجری قمری و نگارنده کتاب تاریخ بیهقی از مورخان دوره غزنوی است که سال ۳۸۵ قمری در قریه حارث‌آباد بیهق (سبزوار) متولد شد.

وی بعد از کسب فضایل به دیوان رسایل محمودی راه یافت و در خدمت خواجه بونصر مشکان به کار پرداخت و در خدمت سلاطین غزنوی به سر برد.

بیهقی در زمان عزالدوله عبدالرشید در سال ۴۴۰ قمری نیز چندی صاحب دیوان بود اما به تهمت حاسدان گرفتار، معزول و محبوس شد و بعد از رهایی از زندان باقی عمر را در انزوا به سر برد و در سال ۴۷۰ هجری قمری درگذشت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.