کد خبر : 15876
دیدگاه‌ها برای قرض احسان بسته هستند
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 شهریور 1397 - 9:59
-

قرض احسان

تنگناهای مالی اجتناب‌ناپذیر هستند و کم‌وبیش در طول زندگی هر یک از ما اتفاق می‌افتند. قرض گرفتن یکی از راه‌هایی است که در این مواقع می‌تواند مشکلات مالی را مرتفع سازد. البته بهتر است زندگی و امور کاری و مالی خود را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که به‌جز در مورد اتفاقات غیرارادی و پیش‌بینی‌نشده نیازی به

تنگناهای مالی اجتناب‌ناپذیر هستند و کم‌وبیش در طول زندگی هر یک از ما اتفاق می‌افتند. قرض گرفتن یکی از راه‌هایی است که در این مواقع می‌تواند مشکلات مالی را مرتفع سازد. البته بهتر است زندگی و امور کاری و مالی خود را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که به‌جز در مورد اتفاقات غیرارادی و پیش‌بینی‌نشده نیازی به قرض گرفتن پول از دیگری پیدا نکنیم.

متأسفانه برخی از ما پس‌ازاینکه مبلغی را از یکی از دوستان یا اطرافیان خود به‌عنوان قرض دریافت می‌کنیم اهتمام و دقت لازم را در بازپرداخت آن نداریم. مثلاً گاهی می‌بینیم دوستی مبلغی را از دیگری قرض گرفته و پس از مدتی و قبل از بازپرداخت آن اقدام به انجام معامله و خرید ملک یا ماشین می‌نماید. این اقدام به‌هیچ‌وجه پسندیده نیست. اگر قرض گیرنده خود را به جای قرض دهنده بگذارد عملکرد او متفاوت خواهد بود. مهم این است که بازپرداخت قرض و ادای دین باید در اولویت مسائل مالی قرار گیرد و در اولین فرصت ممکن و به‌محض امکان پرداخت و یا در موعد مقرر مبلغ قرض مسترد گردد. پس‌انداز سرمایه دیگران به نفع خود بسیار خودخواهانه و غیرمنصفانه است.

حالت ناپسند دیگر اینکه گاهی قرض به‌کلی فراموش می‌شود و زمانی هم که شخص بدهکار مورد مطالبه قرار می‌گیرد به‌کلی منکر بدهی خود می‌گردد. در این حالت شخص قرض دهنده که قصد نیکی و ثواب داشته علاوه بر اینکه مال خود را از دست داده، باید بتواند وجود طلب خود را ثابت نماید که شاید این موضوع برای او از تحمل خسارت مالی زجرآورتر و ناراحت‌کننده‌تر باشد. مکتوب کردن دادوستدهای مالی و تنظیم آن‌ها در غالب سند عادی یا رسمی می‌تواند از بسیاری از سوءتفاهم‌ها و اختلافات مالی پیشگیری نماید.

خرید به‌صورت نسیه هم نوعی قرض کوچک است که غالباً در محیط‌های کوچک انجام می‌گیرد. عدم پرداخت مبلغ نسیه در مدت منطقی و عرفی، بسیاری از فروشندگان و مغازه‌داران را با مشکل جدی و عدم بازگشت سرمایه مواجه می‌سازد.

متأسفانه موارد نادری هم وجود دارد که افرادی مبلغی را تحت عنوان قرض به دیگری می‌پردازند و مبلغ بالاتری را به‌عنوان سود آن مطالبه می‌نمایند که البته نمی‌توان نام این عمل را قرض نهاد.

قرض‌الحسنه همان‌گونه که از نامش پیداست، هدفی جز نیکی و احسان به دیگران نداشته و سودجویی در آنجایی ندارد. بیاییم با احترام بیشتر به حقوق مالی یکدیگر و پرداخت دقیق و به‌موقع دیون و بدهی‌های خود، زمینه را برای استفاده بیشتر و صحیح تراز این سنت زیبا و کارگشا فراهم نماییم.

 

*منتشر شده در شماره ۱۵ هفته نامه ستاره شرق

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.