کد خبر : 17527
دیدگاه‌ها برای ناگفته‌ها… بسته هستند
تاریخ انتشار : شنبه 17 آذر 1397 - 12:42
-

ناگفته‌ها…

گسترش روزافزون جمعیت شهرها، افزایش پیچیدگی‌های شهرنشینی، کاهش منابع اقتصادی، ضرورت صرفه‌جویی در منابع و مدیریت وقت و زمان دغدغه‌ای امروزی انسان شهرنشین است. در این شرایط سازمان‌ها و نهادهای مردمی ایجاد شدند تا با ارائه خدمات و ایجاد فرآیندهای هدفمند کاری فضاهای امنی را برای زندگی انسان‌ها در کنار هم پدیدآورند و از این

گسترش روزافزون جمعیت شهرها، افزایش پیچیدگی‌های شهرنشینی، کاهش منابع اقتصادی، ضرورت صرفه‌جویی در منابع و مدیریت وقت و زمان دغدغه‌ای امروزی انسان شهرنشین است. در این شرایط سازمان‌ها و نهادهای مردمی ایجاد شدند تا با ارائه خدمات و ایجاد فرآیندهای هدفمند کاری فضاهای امنی را برای زندگی انسان‌ها در کنار هم پدیدآورند و از این طریق به پیشرفت جوامع بشری کمک شود.

شهرداری و سازمان‌های وابسته به‌عنوان سکان‌داران هدایت شهر به‌سوی پیشرفت و تعالی می‌باشند. مردم در سایه برنامه و خدمات ارائه‌شده در شهرداری‌ها رفتارهای اجتماعی خود را مدیریت می‌کنند.

گسترش فضاهای تجاری، بازارها، پارک‌ها و فضاهای سبز تأثیر زیادی در کیفیت زندگی مردم یک شهر دارد. شهرداری سبزوار با درک این مطلب سعی در تخصصی کردن بخش‌های مختلف خدماتی برای ارائه خدمات بهتر به همشهریان خود را داشته است. در این راستا ابتدا با تشکیل اداره میادین و ساماندهی مشاغل شهری در سال ۹۳ گامی در جهت توسعه شهری برداشت و حالا پس از گذشت حدود ۴ سال با تعریف شرح وظایف و بروز شدن چارت سازمانی، این سازمان به‌عنوان سازمان مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی در بین عموم مردم شناخته می‌شود.

با سکان‌داری سید علی کوشکی به‌عنوان شهردار سبزوار در دو سال گذشته و تأکید وی بر شایسته‌سالاری و بهره‌گیری از ایده مدیران جوان شهرداری، احسان امامی به‌عنوان یکی از این افراد با دغدغه‌های فراوان نسبت به ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی به‌عنوان رئیس جدید این سازمان معرفی شد تا علاوه بر رتق‌وفتق امور شاهد تغییر و تحولاتی در سطح حوزه وظایف این سازمان نیز باشیم.

کمتر از دوهفته‌ای است که یکی از اعضای شورای شهر در نطق پیش از دستور خود در جلسه رسمی و علنی شورا و در غیاب رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری اقدام به طرح مباحثی کرد که با کمی کنکاش و ارائه مستندات از سوی رئیس این سازمان، آبی سرد بر حرف‌های داغ این عضو شورا بود.

گزارش زیر ماحصل گفتگوی ما در خصوص صحبت‌های این عضو شورا در مورد سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری سبزوار است که ازنظرتان می‌گذرد.

******

*از ساختمان سازمان ساماندهی مشاغل شهری بگویید که چه اتفاقاتی در آن افتاد و چقدر برای آن هزینه شد؟

این ساختمان اداری نبود و در دو سال گذشته به‌عنوان یک مجموعه فرهنگی و هنری باقابلیت گالری و نمایشگاهی فعالیت می‌کرد. با انتقال سازمان سازمان‌دهی مشاغل شهری به این مکان؛ ما آن را از این حالت خارج و بعد در جهت رعایت مبحث ۱۹ که تأکید بر جلوگیری از اتلاف انرژی و استفاده بهینه از آن دارد، بهسازی و بازسازی کردیم. قبلاً مکان این اداره با پنجره‌های آهنی و شیشه‌ای محصور شده بود و قابل گرمایشی و سرمایشی هم نداشت. ما فقط این مکان را برابر بودجه و مصوبه هیئت‌مدیره سازمان بدون عملیات عمرانی و کمترین هزینه، تغییرات دادیم. در این اداره رئیس و کارمندی وجود ندارد، همان‌طور که اتاق خودم پارتیشن‌بندی و فضاسازی شده به همان سبک و سیاق نیز اتاق‌ها برای همکاران اجرا و حدود ۴۰ میلیون تومان هم برای آن هزینه شده است.

*چرا نمایشگاه پاییزه در سبزوار برگزار نشد؟

در ابتدا باید بگویم که رئیس برگزاری کمیته نمایشگاهی؛ اداره صنعت معدن تجارت است و سازمان ما در آن دخیل نیست، ما به‌عنوان یک عضو از تیمی متشکل از نماینده فرماندار، نماینده اماکن، نماینده نیروی انتظامی، نماینده اصناف و نماینده اداره کار هستیم. با توجه به اسناد و صورت‌جلسه‌های موجود یکی از عضوهایی که همیشه با برگزاری نمایشگاه‌ها موافقت کرده شهرداری و سازمان ما بوده است. حالا چرا دو یا سه نمایشگاه برگزار نشده دلایل دیگری حتماً دارد. شاید کمبود فضای مناسبی است که شهر دارد. ما سالن نمایشگاهی نداریم و طبق قانون نیز باید برگزاری هرگونه نمایشگاه در سالن‌های مسقف برگزار شود کما اینکه نمایشگاه پاییزه امسال به همین دلیل در سطح پارک‌های سبزوار، برگزار نشد.

چند سالی است که علیرغم همه این موارد، ما به برپایی و احداث سالن نمایشگاهی در این شهر کمک کردیم، در این زمینه اسناد و مدارک آن موجود است، در مورد نمایشگاه دائمی هم اینکه چرا به سرانجام نمی‌رسد و سرمایه‌گذار چه مشکلی دارد نمی‌دانم. قرارداد آن در سازمان ما نیست در جریان نیستم. متولی اصلی سازمان بوده ولی؛ الآن قراردادی در این زمینه وجود ندارد. باید قراردادی از طرف دفتر سرمایه‌گذاری انجام و شورا تصویب کند و سپس به سازمان ما برای اقدامات بعدی اعلام وصول شود. ما اگر بدانیم سرمایه‌گذار نمی‌تواند این نمایشگاه را احداث کند خودمان اقدام به احداث آن می‌کنیم همان کاری که در مورد بازار زائر انجام دادیم.

*چرا نمایشگاه سوغات برگزار نشد و در هاله‌ای از ابهام ماند؟

برگزاری نمایشگاه باید به کمیته نمایشگاه‌ها برود و در حیطه اختیارات سازمان ما نیست؛ ما کارهایمان را قانونی انجام می‌دهیم. در وظایف اساسنامه‌ی ما ایجاد بازارهای دائمی و موقت وجود دارد. بازارچه سوغات و هدایا در راستای اقتصاد مقاومتی و حقوق شهروندی است. قرارداد بسته شد، مزایده برگزار و برنده مشخص شد؛ فضایی را که قول داده بودیم تحویل دادیم ولی متأسفانه پیمانکار مربوطه به وظایف خود عمل نکرد. درصورتی‌که ما با همکاری شهردار سبزوار در کمیته نمایشگاهی با همراهی همه اعضا مجوزهای لازم را گرفتیم ولی این پیمانکار بود که کار را انجام نداد.

*بازارچه زائر توانسته جذب درآمد داشته باشد؟

در ۲۱ فروردین‌ماه سال جاری با شهردار سبزوار مکاتبه‌ای کردیم و رونوشت آن به رئیس شورا و مدیر حراست شهرداری نیز نوشته و وجود دارد. پروژه بازار زائر با کمترین هزینه و زمان ممکن با هزینه‌ای بالغ‌بر حدود ۵۰۰ میلیون تومان احداث و طی مراحل قانونی به متقاضیان واگذار گردید که تمام اسناد و مدارک جهت هرگونه بهره‌برداری در سازمان ساماندهی مشاغل شهری موجود است.

اینکه یکی از اعضای شورای شهر اعلام نموده که گزارشی در این رابطه تاکنون ارائه نشده است، باید تأکید کرد که ما گزارش‌ها را دادیم، نامه زدیم و اعلام هم کردیم که این موضوع کاملاً مشخص است و تاریخ آن نیز مستند و روشن است.

مهم‌ترین درآمد ما، رضایت تمام زائرین و استفاده آن‌ها از این بازار و دیگر خدمات آن مانند سرویس بهداشتی، نمازخانه و… بوده و هست. ما در آنجا ۸ مغازه فعال داریم. تقریباً هر مغازه ۳ شیفت کار می‌کنند و برای ۲۰ نفر اشتغال مستقیم ایجادشده. جزو معدود طرح‌هایی است که در کمتر از ۲ سال هزینه کردی که در آنجا انجام شد حتماً به شهرداری عودت می‌شود. حدود ماهانه ۲۰ میلیون درآمد دارد و ۸۰ میلیون رهن داده شده است.

*نمایشگاه دائمی انتقال از ترمینال به هشت‌بهشت چرا و به چه علت؟

با توجه نارضایتی مردم، نمایشگاه دائمی در شورای مدیران شهرداری مطرح شد، مسئولان و دغدغه‌های شهرسازان در ورودی شهر که جانمایی آن اشتباه بود و بعدها ترافیک ایجاد می‌کرد، کاملاً درست و منطقی به نظر می‌رسید. لذا شهردار سبزوار همکاری کرد و با طرح در شورای مدیران و دریافت نظر موافق شهردار، تصمیم به جابجایی مکان نمایشگاه گرفته شد. باید تأکید کنم شهرداری شخص محور نیست، شهرداری تیم ورک است یعنی کار تیمی می‌کند، همه باهم همکاری دارند و همیشه با نظر مساعد شهردار کارها را به جلو می‌برند و کسی خودسرانه اقدام به انجام کاری نمی‌کند.

*از کشتارگاه و گلایه‌مندی‌های همیشگی‌اش بگویید.

قرارداد کشتارگاه با سازمان ما نیست، قرارداد در سال‌های گذشته منعقدشده و جهت نظارت به سازمان ما اعلام‌شده، تمام اخطارها و نارضایتی‌ها به پیمانکار ابلاغ و به شهردار سبزوار هم طی مکاتبه‌ای اعلام‌شده است. ما در این رابطه حتی درخواست فسخ قرارداد را داشتیم. با کمک و همراهی شهردار سبزوار ۳ مرتبه این موضوع لایحه شده و به شورا ارسال شده است، اما اینکه چرا در کمیته انطباق برگشته خورده از حوزه اختیارات سازمان ما خارج و بنده فقط پیگیری‌کننده آن هستم تا به نتیجه برسد.

*می‌گویند برنامه مدونی برای سازمان شما وجود ندارد، قبول دارید؟

خیر این را اصلاً قبول ندارم، سؤال من از شما این است مگر می‌شود سازمانی بدون برنامه، چشم‌انداز و اهداف اقدام به انجام کاری کند، ما برنامه‌های خود را در قالب برنامه بودجه به شهرداری ارسال می‌کنیم که پس از طرح در شورای مدیران به شورای شهر ارسال و نهایتاً تصویب می‌شود. برنامه سازمان ما هم در قالب بودجه ارائه‌شده که هر زمان دوستان هر نظری داشته باشند می‌توانند به‌صورت متمم بودجه مطرح کنند تا ما در خدمت آن‌ها باشیم.

*چه سنگ‌اندازی‌هایی برای عدم احداث بازار محله توحید شهر وجود دارد؟

نگاه ما به توحید شهر نگاهی جامع است، این منطقه در سال‌های اخیر با رشد جمعیتی مواجه شده و به‌سرعت درحال‌توسعه شهر است، در این راستا بحث اشتغال و اشتغال‌زایی نیز در آن از رونق خوبی برخوردار شده و مغازه جدید در حال احداث است، شاید ایجاد بازارها در این منطقه باعث این مسئله شود که رونق اقتصادی در آنجا روال نزولی به خود بگیرد و از آن حالت خودمحوری خارج شود. برخلاف این نظر اما؛ بازهم ما احداث روز بازار را در این منطقه به مزایده گذاشتیم که گویا توجیه اقتصادی برای دوستان نداشت و کسی شرکت نکرد.

*می‌گویند برخورد تیم شما با میوه‌فروشان سیار خوب نیست، قبول دارید؟

خیر؛ این موضوع اصلاً برای بنده پذیرفتنی نیست. جا دارد تشکر کنم از دوستانم در واحد سد معبر. طبق آماری که از شهرهای دیگر دارم ما نه درگیری داریم نه شاهد توهین به کسی هستیم. وظایف سازمان ما یک‌جور وظایف قهریه است و برخوردی. در این حالت امکان دارد عده‌ای ناراضی باشند. درست مثل‌اینکه به خاطر تخلفی که یک پلیس با موتورسواری متخلف انجام می‌دهد و فرد خاطی را جریمه می‌کند آیا واقعاً پلیس راهور اشتباه کرده و قانون را زیر پا گذاشته؟

تشکر می‌کنم از اصنافی که با ما همکاری‌های لازم را دارند و به ما در بخشیدن چهره زیبایی به شهر و عاری از آلودگی‌های بصری کمک می‌کنند، اما بعضاً در کنار این اصناف، برخی صنوف هم هستند با سد معبر کردن پیاده‌روها باعث نارضایتی مردم وعدم رعایت حقوق شهروندی آن‌ها می‌شوند.

درخواست دارم از دوستانی که انتقاد می‌کنند و البته انتقادهای آن‌ها دیگر از این بحث خارج و به سمت‌وسوی تخریب رفته آیا یک‌بار شده که کوچک‌ترین راهنمایی را به ما کرده باشند؟

بنده معتقدم که شوراییان بازوان ما در شهرداری هستند و باید برای ما برنامه‌ریزی کنند، برنامه مدونی بدهند تا ما با کمک آن‌ها امور را انجام دهیم؛ اما آن دوستی که انتقاد کرده یک‌بار به سازمان مراجعه کرده و در مورد موضوعی از ما توضیح خواسته است؟

لازم است توضیح دهم که یکشنبه‌بازار در یکی از خیابان‌های سطح شهر به بدترین شکل ممکن برگزار می‌شد و با ترافیک مضاعف برای شهروندان دردسرهایی را به وجود آورده بود یا پنجشنبه و جمعه‌ای نبود که در مصلا به خاطر بساط دست‌فروشان ترافیک و دردسرهای این‌چنینی وجود نداشته باشد، ما بدون کوچک‌ترین درگیری و نارضایتی دو بازار را به محل دیگری انتقال دادیم و ۲۵۰ میلیون تومان نیز برای ساماندهی آن هزینه کردیم.

*توهین به ارباب‌رجوع چرا؟

در یک سالی که بنده در این سازمان مشغول به فعالیت هستم هیچ برخورد نادرستی با ارباب‌رجوع نشده که برابر قوانین و مقررات حق خود را درخواست کرده است، احترام به ارباب‌رجوع سرلوحه کار بنده و همکارانم در سازمان ساماندهی مشاغل شهری بوده و هست. در سازمان ما ۴۹ موردقرارداد منعقدشده بپرسید که با کدام‌یک برخورد بدی انجام شده است.

*برخورد با خبرنگار صحت دارد؟

در مورد دوستی که می‌گفتند به‌عنوان خبرنگار به سازمان ما مراجعه کرده و برخورد بدی با وی صورت گرفته باید تأکید کنم؛ این شخص به‌عنوان خبرنگار به دفتر من مراجعه نکرد. او به همراهی شخصی به اینجا آمد که قرارداد در این سازمان داشت و خواسته آن‌ها هم برخلاف قوانین و مقررات بود. سرلوحه کار سازمان ما احترام به ارباب‌رجوع و رعایت قوانین و مقررات است و هیچ‌وقت کاری برای رضایتمندی شخصی که می‌خواهد خوشحال از این سازمان برود اما در قبال آن نارضایتی مردم یا تضییع حقی از شهروندان را در برداشته باشد، وجود ندارد.

نگاه ما به اعضای شورا نگاهی دوستانه و کاملاً همکاری است و هیچ‌وقت نوع نگاه، نگاه بالادستی و مداخله‌جویانه نبوده و نیست، توقع ما این است که شاهد کمک بیشتر شوراییان برای تحقق برنامه‌ها و اهدافمان باشیم. جا دارد تشکری هم داشته باشم از برخی اعضای شورا که گهگاه با حضور در سازمان باعث دلگرمی ما می‌شوند و نظرات خود را برای کارایی بهتر به ما ارائه می‌دهند.

*میوه‌فروشان سیار و گلایه‌های مردمی در این خصوص چه توضیحی دارید؟

ما در یک سال اخیر تنها ۷ مورد پلمپ مغازه داشتیم که ۸۰ درصد آن‌ها تغییر رویه دادند. کارهای ما قانونی و بر اساس رأی کمیسیون بند ۲۰ است. با متخلفینی که سد معبر می‌کنند اول اخطار، بعد جریمه، مرحله بعد مجدداً اخطار و درصورتی‌که اتفاقی در این مورد نیفتاد به کمیسیون بند ۲۰ تخلف ارسال و در آنجا رأی به پلمپ صادر می‌شود.

۴۳ مورد قرار دارد در این سازمان از گذشته وجود داشت که از در یک سال اخیر به ۵۰ قرارداد افزایش یافته است، این یعنی ۲۰ درصد به نوع قرارداد ما افزوده‌شده، جا دارد از مدیریت‌های قبلی سازمان که بسترساز یکسری از اقدامات ما بوده‌اند تشکر داشته باشم.

*درآمدتان چطور افزایش داشته است؟

بله؛ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۷ و ۴۶ دهم درصد افزایش درآمد داشتیم. درآمد سازمان در گذشته حدود ۶۹ میلیون تومان بوده که در حال حاضر به ۱۰۲ میلیون تومان افزایش رسیده و این می‌تواند نتیجه‌ای جز عملکرد موفق بوده باشد. هرچند که ما هنوز برای رسیدن به اهداف خود در تلاش هستیم و به این مبالغ رضایت نداریم.

*مهم‌ترین دغدغه شما برای سبزوار چیست؟

یکی از دغدغه‌های سازمان ما ایجاد نمایشگاه دائمی است، نمایشگاه دائمی به نظر بنده یکی از ضروری‌ترین نیازهای شهری است. در حال حاضر این نمایشگاه سرمایه‌گذار دارد. با توجه به جابجایی مکان نمایشگاه؛ اگر سرمایه‌گذار به هر دلیلی نتواند یا رغبت انجام کار را به خاطر بروکراسی‌های اداری موجود نداشته باشد ما حتماً با دادن فراخوان و طی مراحل قانونی احداث آن را بر عهده خواهیم گرفت.

در پایان تأکید می‌شود حالا که تیم شهرداری سبزوار با شهرداری از بدنه خود کارکنان این نهاد مردمی به ثبات کاری و نظریه‌های کارشناسی علیرغم کمبودهای نقدینگی برای توسعه شهری رسیده‌اند چه خوب است که برخی از اعضای شورای شهر به‌جای حاشیه پردازی و ایجاد تفرقه با ارائه برنامه‌های مدون، یاریگر این نهاد مردمی در بخش‌های مختلف برای احیای این شهر در حوزه کالبدی و حفظ منافع مردم باشند.

 

*منتشر شده در شماره ۱۳۲ هفته نامه ستاره شرق

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.