کد خبر : 9930
دیدگاه‌ها برای نمی‌گذارم افراطی‌ها امید ملت را ناامید کنند بسته هستند
تاریخ انتشار : یکشنبه 22 شهریور 1394 - 19:32
-

نمی‌گذارم افراطی‌ها امید ملت را ناامید کنند

ایرنا: «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری عصر دیروز در نشست مدیران اتحادیه‌های سراسری تعاونی‌های کشور با اشاره به توافق هسته‌ای گفت: «درست است که ملت ایران مقاومت کردند و این مقاومتشان تحسین و تواضع به همراه دارد اما ملت باید بداند که جهان استکبار، زنجیرهایی را روی پاهای حرکت اقتصادی ایران عزیز بسته بود و برجام به

ایرنا: «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری عصر دیروز در نشست مدیران اتحادیه‌های سراسری تعاونی‌های کشور با اشاره به توافق هسته‌ای گفت: «درست است که ملت ایران مقاومت کردند و این مقاومتشان تحسین و تواضع به همراه دارد اما ملت باید بداند که جهان استکبار، زنجیرهایی را روی پاهای حرکت اقتصادی ایران عزیز بسته بود و برجام به معنای شکستن همه این زنجیرهاست».

رئیس‌جمهور ادامه داد: «عده‌ای روی کلمات این توافق پرافتخار که من بعدها راجع به آن صحبت خواهم کرد، بحث می‌کنند و من نخواهم گذاشت یک عده افراطی امید این ملت را ناامید کنند».

او افزود: «ملت بزرگ ایران پساتحریم، می‌گوید من چه مقدار نفت تولید خواهم کرد، در کدام بازار جهانی آن را خواهم فروخت، پول نفت را در چه حساب بانکی ذخیره خواهم کرد و از این پول چگونه و در چه راهی استفاده خواهم کرد».

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه ملت ما یک ملت بزرگ در طول تاریخ بوده است، گفت: «متأسفانه برخی از حرکت‌های غیردقیق و ناصحیح دُرّ گرانبهایی را و الماس گرانبهایی را روی اشتباهات و عدم دقت در یک مسیری برده، چراغ بینایی نبوده و این الماس را به چاه انداخته است».

روحانی یادآور شد: «همه تلاش این دولت این بود که با اراده و حمایت ملت و هدایت رهبری این الماس را از چاه خارج کند، امروز دنیا درخشش این الماس را بیرون این چاه، می‌بیند و به تلألوی آن، ملت افتخار می‌کند».

او با بیان اینکه ما باید در این شرایطی که در آن قرار گرفته‌ایم، همه از این فضا استفاده کنیم، گفت: «آنچه در دو سال مذاکره قهرمانان ملی ما در پشت میز مذاکره در برابر شش قدرت جهانی شبانه‌روز تلاش کردند، سخن گفتند و برای هر جمله و برای هر کلمه و به تعبیر ما برای هر واوش، برای هر ویرگولش جنگیدند، استقامت کردند، مبارزه کردند تا متنی به دست آمد. این متن را هیچ کس در طول تاریخ نمی‌تواند بگوید منطبق با عظمت و عزت ملت ایران نیست».

او افزود: «شما می‌بینید تمام دنیا و همه کشورها، بگذریم از یک رژیم نامشروع و یک عده افراطی‌گر در داخل آمریکا، اینها را که استثنا بکنیم، تمام دنیا نسبت به این توافق به‌عنوان یک حرکت در مسیر صلح و آرامش جهانی، سر تواضع فرود آوردند».

رئیس‌جمهوری گفت: «مسیر ما مسیر آرامش، فضای جدید، هوای نو برای تنفس و حرکت در مسیر رشد و توسعه این کشور است. کاری که دولت با کمک مردم می‌بایست انجام می‌داد تا تحریم‌های غلط ظالمانه و ضد حقوق بشری را کنار بزند و فضا را برای حرکت و توسعه باز کند برای چه بود ؟ برای این بود که تعاونی‌های سراسر ایران زمین در فضای نو حرکت سریع و با شتاب خود را برای آبادانی ایران آغاز کنند».

اقتصاد نفتی اولین اشکال اقتصادمان

او با تبیین موضوعات اقتصادی گفت: «این اقتصاد بر مبنای آن بوده که از چاه‌های نفت ما چه مقدار استخراج می‌شود یا در بازار جهانی چگونه به فروش می‌رسد یا پول آن چگونه به خزانه برمی‌گردد؛ برنامه‌های کشور بدین منظور تنظیم می‌شد». رئیس‌جمهوری با بیان اینکه کشور ما با مشکلاتی در بخش اقتصاد روبه‌رو بوده است، گفت: «اولین اشکال و نقص بخش اقتصادی ما در دهه‌های اخیر، این بوده که اقتصاد ما یک اقتصاد نفتی بوده است».

او ادامه داد: «مثلا اگر حقوق کارمند وجود داشته، بر مبنای چاه‌های نفت تنظیم می‌شده یا اگر برنامه‌های اقتصادی هفت ساله یا پنج ساله در گذشته تنظیم می‌شد، بر مبنای چاه‌های نفت تنظیم می‌شده است».

رئیس‌جمهور افزود: «اگر برنامه‌ریزی برای صنعت، کشاورزی و زیرساخت در این کشور طراحی می‌شد، بر مبنای تعداد بشکه‌های نفت و قیمت آن طراحی می‌شده است».

او ادامه داد: «هنوز هم می‌دانید که در بودجه ما یک بخش عمده این است که سال آینده چه مقدار نفت خواهیم فروخت، هر بشکه‌ای از آن چند دلار به بازار جهانی عرضه می‌شود و قیمت دلار در سال آینده چه مقدار محاسبه خواهد شد. این سه را در هم‌ ضرب می‌کنیم و یکی از پایه‌های بودجه سال بعد را ترسیم می‌کنیم».

رئیس‌جمهوری یادآور شد: «حال زمانی وجود داشته که نقش نفت در بودجه ٧٠ تا ٨٠ درصد بوده و زمانی ۵٠ درصد بوده است؛ سال گذشته سهم نفت در بودجه کم بوده و ٣٣ درصد شده است و این نشان می‌دهد یک سوم بودجه کشور بر دوش نفت بوده است».

او به سهم نفت در بودجه سال گذشته اشاره کرد و گفت: «این سهم سال گذشته ٣٣ درصد شد، یعنی یک‌سوم بودجه کشور بر دوش نفت است».

روحانی ادامه داد: «این اشکال اول است که اقتصاد ما اقتصاد تک‌محصولی و اقتصادی نفتی بوده است که هنوز هم به طور کامل از آن رهایی پیدا نکرده‌ایم».

او ادامه داد: «وقتی اقتصاد نفتی شد؛ یعنی اقتصاد ما برون‌زاست و درون‌زا نیست، چراکه این نفت را باید بازار بفروشیم و قیمت آن را بازار تعیین می‌کند و در اختیار ما نیست؛ در دوران تحریم دیدیم در دو جا در زمینه نفت و پایه اقتصادی، کشورهای زورمند با ملت و دولت ما به مقابله برخاستند».

رئیس‌جمهوری افزود: «در این جهت، اول به ما تحمیل کردند که روزانه فقط یک میلیون بشکه نفت می‌توانید صادر کنید و بیشتر نمی‌توانید صادر کنید و این نه‌فقط یک فشار اقتصادی بر مردم ما بود بلکه یک ضربه بر عزت و غرور ملی ما بود».

روحانی گفت: «امروز که بعد از تحریم، چاه‌های نفت را باز کنیم، یک هزینه بسیار سنگینی را باید خرج کنیم تا چاه‌ها را به پا کنیم و نفت دوباره استخراج شود».

او اضافه کرد: «طرف دیگر به ما می‌گوید نفت را چند باید بفروشید؛ برخی از کشورهای تولیدکننده نفتی که همه می‌دانند چگونه به قدرت‌های بزرگ وابسته‌اند، برای فشار به ایران و در شرایط اخیر برای فشار به روسیه، تصمیم گرفتند قیمت نفت را از ١١٠ دلار به ۴٠ دلار کاهش دهند. یعنی شما دیدید در عرض یکی، دو ماه، قیمت نفت به یک‌دوم و بعد، به یک‌سوم تنزل پیدا کرد؛ این فشار دوم بود».

او ادامه داد: «فشار سوم، نفتی که می‌فروشیم با قیمت ارزان، وقتی این پول به بانکی حواله می‌شود، از پول این بانک و از درآمد این نفت نمی‌توانیم استفاده کنیم؛ یعنی تحریمی که سیستم بانکی جهانی علیه ایران اعمال کردند».

رئیس‌جمهوری گفت: «ملت ما مقاومت کرده و مقاومت ملت ما آفرین، تحسین و تواضع دارد اما ملت ما باید بداند بر عزت، آزادی، تجارت و فروش منابعی که موردنظر او بوده، جهان استکبار و قدرت‌های بزرگ زنجیرها را روی حرکت پاهای اقتصادی ایران عزیز بسته‌اند و او را از تحرک باز داشته‌اند و برجام به معنای شکستن همه این زنجیرهاست».

اقتصاد هشت صبح، چهار بعدازظهر نمی‌تواند تحول بزرگی ایجاد کند

روحانی با بیان اینکه هر سه بخش اقتصاد دولتی، تعاونی و خصوصی برای ما ارزشمند است، گفت: «اما متأسفانه در سال‌های گذشته اقتصاد ما دولتی بود که از این بخش، باید کاسته شود و سهم اقتصاد دولتی به دو بخش دیگر واگذار شود».

وی اضافه کرد: «البته همه شما می‌دانید بخش‌های مختلف دولتی هنگامی که می‌خواهیم بخشی از اقتصاد را از آنها بگیریم و به مردم واگذار کنیم، برایشان سخت است و تحمل نمی‌کنند و هر روز بهانه می‌آورند. گاهی اوقات مسئولان دولتی که ان‌شاءالله همه خوب هستند، این‌گونه هستند». رئیس‌جمهوری در این بخش به مزاح گفت: «گاهی اوقات مال‌دادن از جان‌دادن سخت‌تر است».

رئیس‌جمهوری در ادامه گفت: «اقتصاد هشت صبح، چهار بعدازظهر که البته اگر همه این زمان به‌خوبی مصرف شود، نمی‌تواند تحول بزرگی ایجاد کند، اما آن‌که بعد از نماز صبح مشغول کار می‌شود و تا غروب یا پاسی از شب تلاش می‌کند، می‌تواند اقتصاد کشور را احیا کند». رئیس شورای عالی امنیت ملی گفت: «امروز در شرایط پساتحریم، همه باید به صحنه بیاییم و از این فرصت استفاده کنیم. ان‌شاءالله تعاونی‌ها نقش ارزشمند و سازنده خود را برای ایران توسعه‌یافته و آباد به‌خوبی ایفا کنند».

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.