کد خبر : 20209
دیدگاه‌ها برای ۴۰ سال خدمت عاشقانه یک معلم قرآن در مدرسه بسته هستند
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 خرداد 1398 - 11:45
-

۴۰ سال خدمت عاشقانه یک معلم قرآن در مدرسه

ایکنا در یک روز بهاری پای به دبیرستانی در سبزوار می‌گذارم که یکی از معلمانش با گذشت حدود ۱۰ سال از بازنشستگی همچنان عشق به خدمت دارد و بدون دریافت حقوق در حال خدمت به دانش آموزان است. به گفته او، تقریباً ۴۰ سال است که ۶ صبح هرروز، قبل از همه معلمان به مدرسه

ایکنا

در یک روز بهاری پای به دبیرستانی در سبزوار می‌گذارم که یکی از معلمانش با گذشت حدود ۱۰ سال از بازنشستگی همچنان عشق به خدمت دارد و بدون دریافت حقوق در حال خدمت به دانش آموزان است. به گفته او، تقریباً ۴۰ سال است که ۶ صبح هرروز، قبل از همه معلمان به مدرسه قدم می‌گذارد و از دانش‌آموزانی که از راه‌های دور زودتر به این هنرستان می‌آیند، استقبال می‌کند.

رضا رحمانی ثانی، معلم بازنشسته آموزش‌وپرورش سبزوار با بیان اینکه حدود ۱۰ سال از دوران بازنشستگی‌ام سپری‌شده ولی به دلیل عشق و علاقه‌ای که به خدمت دارم، در محل کار سابقم، هنرستان شهید دیواندری، بدون دریافت مزد مشغول به کار هستم، گفت: بعضی از دوستان پیشنهاد کردند در شرکت آن‌ها مشغول به کار شوم و حقوق ۲ میلیون تومانی پرداخت کنند ولی کار برای خدا را در این مدرسه به مادیات ترجیح می‌دهم. این معلم پرورشی با تأکید بر اینکه باید بسوزیم تا بسازیم، افزود: تلاوت قرآن در صبح هر شنبه بر عهده من است و در کنار آن معانی برخی از آیات قرآن را برای دانش‌آموزان و معلمان بیان می‌کنم.

  • تشکیل گروه خیریه در مدرسه

وی با اشاره به اینکه در مدت حضورم در این مدرسه انواع فعالیت‌های مختلف نظیر خطاطی، نقاشی، نجاری، تعمیرات درب کلاس‌ها و خوابگاه، درختکاری، حل‌وفصل اختلاف خانوادگی و کمک به دانش‌آموزان بی‌بضاعت را انجام می‌دهم، تصریح کرد: با تشکیل یک گروه خیریه و جمع‌آوری کمک از طرف دانش‌آموزان و معلمان مدرسه به ۲۵ تا ۵۰ خانواده از دانش‌آموزان در حال کمک‌رسانی هستیم.
معلم هنرستان دیواندری اضافه کرد: در کنار کمک خیرین، درآمد فروشگاه مدرسه را برای کمک به این خانواده‌ها اختصاص داده‌ایم.
این فرهنگی بازنشسته آموزش‌وپرورش سبزوار با تأکید بر اینکه ریا آفت دین است ولی دانش‌آموزان وقتی کمک‌رسانی به همنوعان خود را از نزدیک مشاهده کنند و مشکل همکلاسی‌های دیگر را درک کنند، قطعاً بیشتر ترغیب خواهند شد تا به همسایه و به برادر مسلمان کمک و خدمت کنند، گفت: در هفته درختکاری وقتی دانش‌آموزان من پیرمرد مشاهده می‌کنند که در حال درختکاری هستم، بیشتر ترغیب می‌شوند تا خود در این کار خیر سهیم باشند و درخت بکارند.

این معلم قرآن اضافه کرد: بیش از چند صد درخت در این مدرسه از زمانی که آمدم با دیگر دوستان کاشتیم و در فواصل مختلف آبیاری می‌کنم و دانش‌آموزان نیز در این کار به من کمک می‌کنند. این مربی و مدرس کوهنوردی در سبزوار با اشاره به فعالیت‌های گروهی دیگر این مدرسه نظیر برگزاری زیارت عاشورا به همراه پخت غذای نذری، دوچرخه‌سواری و کوهنوردی با همکاری معلمان مدرسه و دانش‌آموزان با کسب مجوزهای لازم بیان کرد: ارزش درس در جامعه امروزی از بین رفته است. این روزها مشاهده می‌کنیم فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بعضاً بیکار هستند.

  • عرض عمر انسان مهم است نه طول آن

رحمانی ثانی با اظهار اینکه طول عمر انسان مهم نیست و عرض و برکت آن و زمان خدمت‌رسانی به مردم و اخلاص در کار مهم است، گفت: کار فرهنگی ماندگار است و انسان‌هایی را تربیت می‌کند که تا نسل‌های مختلف می‌توانند به اسلام و جامعه خدمت‌رسانی کنند.
وی با بیان اینکه در زمانی دوستان پیشنهاد دادند به دنبال تحصیل و کسب مدرک دکتری بروم، بیان کرد: در آن دوره به دوستان گفتم نیازی به مدرک ندارم و از هر آنچه که آموختم، باید بتوانم به‌درستی استفاده و به مردم و جامعه خدمت کنم.
معلم عربی سابق هنرستان شهید دیواندری با اشاره به اینکه معمولاً صبح زود از خانه بیرون می‌آیم و بیشتر اوقاتم را در مدرسه با قبول مسئولیت کتابخانه هنرستان، آزمایشگاه، فروشگاه و… در حال خدمت‌رسانی هستم، افزود: از اینکه دکتر نشدم، پشیمان نیستم ولی افتخار می‌کنم به اینکه کارم را به‌درستی انجام دادم.

  • جمع‌آوری ۳۴ هزار جلد کتاب توسط پیش‌نماز مدرسه

وی اضافه کرد: در مدت حضورم در مدرسه، تاکنون توانسته‌ایم ۳۴ هزار جلد کتاب گردآوری کنیم تا مجموعه‌ای ارزشمند برای استفاده دانش‌آموزان و معلمان فراهم شود.
این پیش‌نماز مدرسه با تأکید بر اینکه هرروز بعد از اقامه نماز در حد چند دقیقه مطالب مفید و غیرتکراری برای حاضران بیان می‌کنم، تصریح کرد: معلم باید اهل تحقیق و پژوهش باشد؛ مداوم اهل مطالعه و دانش باشد و اطلاعاتش را به‌روزرسانی کند تا هرروز بتواند مطالب غیرتکراری بیان کند. 
این فرهنگی بازنشسته درباره تفاوت معلمان دیروز و امروز جامعه بیان می‌کند: ما با تخصص و دانش به عشق خدمت به جامعه و ارتقای سواد و دانش دانش‌آموزان پای‌کار آمدیم ولی امروز بسیاری از افراد به دنبال استخدامی هستند و عشق و علاقه به کار و خدمت‌رسانی معنا و مفهومی ندارد و برخی نیز درس می‌خوانند برای بهتر زیستن نه برای بهتر خدمت کردن به مردم.

  • حضور در مدرسه با وضو

وی با اشاره به اینکه هرروز با وضو به مدرسه وارد می‌شوم و اعتقاد دارم معلمی که با وضو سر کلاس حاضر شود، دروغ نمی‌گوید، توهین نمی‌کند و خالصانه خدمت‌رسانی دارد، اضافه کرد: برخی از دانش‌آموزان گاهی اوقات شوخی می‌کنند و می‌گویند «یکی یه دونه‌ای آقا معلم.»
مرتضی خیرآبادی از دانش‌آموزان این هنرستان با اشاره به اینکه از معلمم مردانگی، ایثار و فداکاری و معرفت آموختم، گفت: بها دادن به دانش‌آموزان و شرکت در کارهای گروهی از فعالیت‌های اثرگذار در بین دانش‌آموزان است.
یکی دیگر از دانش‌آموزان در این رابطه بیان کرد: وی اخلاق خیلی خوبی دارد و بازگشتش بعد از بازنشستگی به مدرسه و رها نکردن تلاش و کوشش و خدمت به دانش‌آموزان خارج از وظیفه، برای ما بسیار ارزشمند است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.